Get Adobe Flash player

Novosti


16.11.2015


Akcija Buderus/BOSCH 16.11. - 15.12.2015

                                        


Teško da se može ekonomičnije grijati: moderna kondenzacijska tehnologija nenadmašna je svojom malom potrošnjom energije. Zahvaljujući nižim troškovima grijanja, kondenzacijski kotlovi se mogu amortizirati već nakon nekoliko godina. Kondenzacijskom tehnologijom znatno se smanjuje potrošnja energije i emisije CO2. Jer, Bosch i Buderus visokoučinkoviti kondenzacijski uređaji ne koriste samo toplinu koja nastaje pri izgaranju, nego i toplinu sadržanu u dimnim plinovima, koju dovode u sustav grijanja. Tako se u usporedbi sa starijim uređajima može uštedjeti do 30 % na troškovima grijanja. Kada grijete energetski učinkovito, uvijek imate dvostruki razlog za zadovoljstvo. Jer, osim uštede na troškovima, smanjujete zagađenje okoliša smanjenjem emisija CO2 i čuvate prirodne izvore energije


 


Aktualni prospekt sa akcijama možete downloadati ovdje ili u rubrici cjenici.01.08.2015


Nove zakonske smjernice za vaš sustav grijanja


            

ErP - nove zakonske smjernice

Unutar Europske unije, uređaji za proizvodnju topline i spremnici potrošne tople vode počevši od rujna 2015. godine morat će ispunjavati određene zahtjeve koji se postavljaju na energetsku učinkovitost, a time se traži primjena smjernica pri konstruiranju uređaja kao potrošača energije i uređaja važnih za potrošnju energije (ErP). U zemljama Europske unije ova se uredba odnosi na uljne i plinske kotlove za grijanje, dizalice topline, kogeneracijske energetske blokove (BHKW) i spremnike potrošne tople vode. Osim toga, uređaji i sustavi s toplinskim učinkom do 70 kW morat će biti označeni naljepnicom energetske učinkovitosti, kao što su već označeni električni uređaji, kao npr. perilice rublja, hladnjaci, perilice i sušilice rublja ili televizori. Na taj se način prema različitim bojama i slovima ove naljepnice energetske učinkovitosti, na prvi pogled ova električna trošila mogu razlikovati prema njihovoj energetskoj učinkovitosti.

Zaštita klime kao globalni izazov

Razlog za poduzimanje ovih mjera širom svijeta, je zaštita od klimatskih promjena i zahtjev za smanjenjem emisija CO2. Na svjetskoj konferenciji o zaštiti klime 1997. u Kyotu zatraženo je da se godišnje emisije stakleničkih plinova industrijskih zemalja tijekom prvog perioda ispunjavanja ovih obveza od 2008. do 2012. smanje prosječno za 5,2 % u odnosu na stanje od 1990. godine. Sudionici konferencije o zaštiti svjetske klime 2012. u Kataru, suglasili su se da se valjanost Kyoto protokola produlji do 2020. godine. 
Europske zemlje imaju najveću ulogu pri provođenju ciljeva zaštite klime. Zbog toga je Europska komisija u siječnju 2007. donijela sveobuhvatni paket mjera, s konkretnim postavljenim ciljevima za smanjenje emisija stakleničkih plinova, za pospješivanje primjene obnovljivih izvora energije i za uštedu energije. Već dva mjeseca kasnije, 27 zemalja članica i njihovi predsjednici vlada, ove energetske i političke ciljeve zaštite klime Europskog vijeća, učinili su obvezujućim primjenom formule 20/20/20. Shodno tome, unutar zemalja članica Europske unije, do 2020. godine, emisije stakleničkih plinova moraju se smanjiti za 20 % ispod razine u 1990. godini. Pored toga, udio obnovljivih izvora energije na Energiemix do 2020. godine mora se povećati na 20 %, a energetska učinkovitost do 2020. godine mora se povećati za najmanje 20 %. 

Na osnovi zahtjeva iz ove formule, na razini zemalja članica EU sastavljene su smjernice za građenje objekata, smjernice za korištenje obnovljivih izvora energije i smjernice za ekološki prihvatljivo konstruiranje uređaja kao potrošača energije.

Modernizacijom sustava grijanja snižavaju se troškovi energije

Instalacije grijanja su najveći potrošači energije u privatnim kućanstvima. 62% energije troši se za grijanje prostorija, a 11% za pripremu tople vode. Modernizacija sustava grijanja zbog toga pruža maksimalnu mogućnost uštede energije. Kako bi se ove uštede mogle iskoristiti i izbjeći stalna povišenja troškova zbog rastućih cijena energenata, preporučamo da se što je moguće prije odlučite za energetski učinkovito Bosch ili Buderus rješenje za opskrbu toplinskom energijom.


                                     

26.11.2014 

 

Novi Centrometal pirolitički kotlovi

                                          

Čelični toplovodni kotlovi BioTec-L nazivnog toplinskog učina od 25 do 45 kW predviđeni su za loženje drvom. Namijenjeni su grijanju od najmanjih pa do objekata srednjih veličina. Principom pirolize gorivo temeljito izgara. Prostrano ložište omogućuje loženje gorivom dužine do 550 mm. Vrijeme trajanja jednog punjenja iznosi najmanje 4 sata kod nazivnog toplinskog učina sa mogućnošću produženja na cijeli dan ukoliko je potreba za grijanjem smanjena. Kotao ima mogućnost održavanja žara do 12 sati te je nepotrebno u tom roku provoditi proces potpale ako se želi nastaviti s loženjem. Radom kotla upravlja tvornički ugrađena regulacija pomoću lambda sonde, motorića za upravljanje usisom primarnog i sekundarnog zraka te promjenom broja okretaja potlačnog ventilatora na izlazu dimnih plinova iz kotla. Kotao se ugrađuje na instalaciju centralnog grijanja posredno preko troputnog termostatskog ventila i akumulacijskog spremnika CAS.


KARAKTERISTIKE

Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje drvom, sadržaja vlage ispod 25 %.

Suvremeni kotao u kojem principom pirolize temeljito izgara gorivo, čime se potreba za čišćenjem svodi na minimum (ovisi o kvaliteti drva i opterećenju kotla).

Konstrukcijska rješenja vođenja plinova izgaranja i njihovo dodatno izgaranje osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini iznimno štedljivim.

Ekološki je prihvatljiv jer postiže niske sadržaje štetnih sastojaka u izlaznim dimnim plinovima.

Troja velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim gorivom te nadasve jednostavno čišćenje i održavanje.

Predviđen je za ugradnju u otvorene ili zatvorene sisteme centralnog grijanja isključivo preko akumulacijskih spremnika (CAS).

Isporučuje se tvornički ožičen sa ugrađenom kotlovskom regulacijom koja upravlja kotlom.

Tvornički ugrađena regulacija upravlja kotlom pomoću lambda sonde, motorića za upravljanje usisom primarnog i sekundarnog zraka te promjenom broja okretaja potlačnog ventilatora na izlazu dimnih plinova iz kotla.

Moguća nadogradnja GSM dojave alarma (King Pigeon S130)  i modula za vođenje 2 kruga grijanja (CM2K) (neobavezna dodatna oprema).

Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5:2012 te zadovoljava klasu 5 i proizveden je u skladu s normom ISO 9001:2008.


Aktualni prospekt možete vidjeti ovdje ili u rubrici prospekti. Za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju na naš broj telefona 01/2055-538 ili putem maila info@frigan.hr15.09.2014 

 

Akcija jesen Buderus/BOSCH od 15.09. - 30.11.2014


Akcija paketa s kotlovima na kruto gorivo, solarnom i kondenzacijskom tehnologijom

Poštovani kupci,


Za Vas smo pripremili akciju paketa s kotlovima na kruto gorivo, kondenzacijskom i solarnom tehnologijom te električnim programom u trajanju od 15.09.- 30.11.2014. ili do isteka količine.


Posebne pogodnosti:

1. Produženo jamstvo do 5 godina

Kupci paketa ostvaruju pravo na godišnje produženje jamstvenog roka nakon redovnog dvogodišnjeg jamstva, do maksimalnog ukupnog trajanja 5 godina od datuma ovlaštenog puštanja u pogon, uz uvjet da je puštanje u pogon i godišnje servise obavio My Service ovlašteni servis Bosch toplinske tehnike.Više informacija

 2. Besplatno puštanje u pogon

 

Više o paketima i brošuri možete saznati ovdje ili u rubrici Akcije. Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju na naš broj telefona ili putem emaila info@frigan.hr