Daljinski nadzor

 

Tvrtka Frigan Usluge d.o.o. budući da je i sama ovlašteni servis tvrtki Buderus, Junkers i BOSCH, u svojoj ponudi za proizvode ovih tvrtki nudi Internet-modemsko/daljinsko upravljanje sustavima centralnog grijanja i kotlovnica u kojima je ugrađena njihova oprema.

 

USLUGE DALJINSKOG UPAVLJANJA

Nudimo instaliranje, podešavanje, te upravljanje i nadgledanje sustava centralnih grijanja, bez obzira na udaljenost sustava na cijelom području Republike Hrvatske. Sustave nudimo za kućne instalacije kao i velike sustave u javnim objektima. U današnje vrijeme kad nam kompjuterska tehnologija dozvoljava čak i ovakve usluge, vrijedi o tome razmišljati jer se takvi sustavi u zemljama zapadne Europe koriste već duži niz godina.

 

ZAŠTO DALJINSKO UPRAVLJANJE?

Vlasnik ste objekta koji se u zimskim uvjetima koristi vrlo rijetko a potrebno ga je povremeno grijati ili nadgledati, a Vi niste u mogućnosti to učiniti u određenom trenutku? Želite li možda dio svog hotela isključiti iz distribucije grijanja jer neće biti u funkciji ali se bojite da će zahladiti, a nećete biti navrijeme prisutni? Možda bi za Vas bilo najidealnije upaliti grijanje samo kad se temperature počinju spuštati prema nuli, ali nemate nikog u blizini da ga upali a Vama nedostaje vremena da sjednete u svoj auto i krenete na put od 300km? Želite li da se sve greške u sustavu dojave Vašem instalateru kako bih na vrijeme mogli otkloniti kvar koji niste ni zapazili jer rijetko ulazite u kotlovnicu zato što ste pretrpani obavezama? Mi za Vas imamo rješenje. Nudimo upravljanje za Buderus, Junkers i BOSCH regulacije serije 4000, EMS, EMS Plus, Junkers/BOSCH od Heatronic III. Sustav ovakvog načina kontrole podrazumijeva apsolutnu kontrolu sustava sa neke druge lokacije.

 

MOGUĆNOSTI DALJINSKOG UPRAVLJANJA:

  • programiranja i mijenjanje parametara regulacije

  • nadgledanje sustava grijanja

  • nadgledanje vanjske temperature

  • mogućnost paljenja ili gašenja određenih krugova grijanja

  • dojava grešaka nastalih u svakodnevnom radu Vama, instalateru, domaru ili serviseru kako bi mogli odmah reagirati

 

Svakako da su ovakvi sustavi najisplativiji u sofisticiranim i većim objektima, ali svakako mogu pronaći isplativost i kod malih sustava a postoji i mogućnost ugradnje u već postojeće sustave. Zašto stvarati troškove dolaska ovlaštene tvrtke ako se određeni kvar ili promjena parametara grijanja može riješiti i sa udaljenog mjesta.

 

INSTALACIJA SUSTAVA DALJINSKOG UPRAVLJANJA BUDERUS, JUNKERS ILI BOSCH

Sustav se instalira vrlo jednostavno. Potrebno je ugraditi određeni Buderus, Junkers ili BOSCH modem za komunikaciju u kotlovnicu te na njega spojiti uređaj ili regulacijski sustav. Modem se spaja na postoječu LAN mrežu, podese parametri i Vaš sustav se može nadgledati i upravljati iz udaljenog mjesta. Za sve informacije nazovite s povjerenjem, a mi ćemo Vam vrlo rado dati podrobnije informacije o takvim sustavima.

Brošuru o daljinskom nadzoru možete skinuti ovdje.