O tvrtci i nastanku

Tvrtka Frigan Usluge d.o.o. nastala je 1997 prilikom proširenja skupa djelatnosti i promjena naziva, kao nasljednik tvrtke "Frigan VSB d.o.o." iz 1994 godine i od tada je obavljala širok spektar uslužnih djelatnosti vezano na sve vrste strojarskih instalacija, popratnih radova, te servisa opreme nakon puštanja u pogon. Stalnim laganim ali sigurnim rastom tokom sljedećih nekoliko godina, profilirali smo se u stabilnu i prepoznatljivu tvrtku na tržištu republike Hrvatske prisutnu bez prekida duži niz godina.

Možemo slobodno priznati da su mnogi drugi rasli daleko brže od nas, no mi smo svoje proširenje u ljudskim potencijalima dotjerali do željene širine te smo se tu zaustavili. No naša želja za proširenjem tu nije stala, samo za razliku od drugih, naša želja nije težila proširenje u obliku ljudskih kapaciteta nego proširenju u smislu kvalitete usluga i proširenju spektra karakterističnih usluga i ponude opreme.

Upravo iz tog razloga možemo reći da se jesmo širili, upravo iz tog razloga i jesmo prepoznatljivi duži niz godina, dok smo pak sa druge strane zadržali ono glavno što nam je i bila želja, a to je da opet budemo i ostanemo profilirana obiteljska tvrtka sa dugogodišnjom tradicijom te izraženom kvalitetom obavljanja naših usluga te servisnom podrškom tokom eksploatacije ugrađene opreme.

Početkom 2010 pa sve do 2012 godine zbog potreba tržišta, tvrtka kreće više u smjeru servisne podrške prema vlastitim i korisnicima drugih instalaterskih tvrtki za koje tokom godina puštamo i održavamo veliki broj uređaja tvrtki Buderus, Junkers i BOSCH, te polako izlazimo iz djelokruga izvođenja strojarskih instalacija.

2013 godine proširujemo i dopunjavamo vlastito skladište rezervnih dijelova proizvođača Buderus, Junkers i BOSCH, tako da i u tom segmentu pokrivamo sve eventualne potrebe na tržištu, kako bi korisnici bili sigurni da su opremom ovih tvrtki stekli sigurnost u ekspoataciji, te sigurnu i brzu dobavu rezervnih dijelova tokom budućih godina korištenja.

2014 godine postavljamo i Webshop rezervnih dijelova kako bi se još više približili našim a i svim drugim korisnicima Buderus, Junkers i BOSCH proizvoda. Također 2014 proširujemo naš Web prostor te korisnicima nudimo mogućnost da sami pronađu potrebne rezervne dijelove.

2015 godine izrađujemo vlastiti ispitni centar u sjedištu tvrtke, gdje sve potrebne uređaje možemo testirati a neke i prije ekspolatacije kako bismo na vrijeme bili upučeni u mogučnosti samih uređaja i regulacijskih sustava te daljinskog nadzora.

S obzirom na potrebe tržišta, također polako proširujemo asortiman drugih sitnih komponenti koje sadrži gotovo svaki sustav grijanja kao crpke, mješajući ventili, motori, regulatori tlaka, ekspanzione posude i slično. Uglavnom se radi o proizvođačima kao Danfoss, Oventrop, Esbe, Reflex, IMP, Grundfos i slično. Isti se nalaze u gotovo svakom sustavu grijanja a nisu sastavni dio u isporuci proizvođača uređaja.

S obzirom da je naša tvrtka ovlašteni servisni partner tvrtki Buderus, Junkers i BOSCH, samim time Vaš je idealan partner kada su u pitanju proizvodi ovih tvrtki za koje smo se usko specijalizirali, bilo da je u pitanju pomoć kod konfiguracije sustava, zamjena postrojenja, održavanje i servis postrojenja, dobava rezervnih dijelova, i slićno.

Buderus, Junkers i BOSCH, naši su glavni partneri u toplinskoj tehnici gotovo 20 godina što dokazuje ogroman broj klijenata od malih kućnih instalacija pa sve do industrijskih postrojenja. Naša ponuda sadrži također i održavanje kotlovnica u stambenim zgradama, mogučnost daljinskog nadzora, te svih drugih servisnih radova vezano za iste.

Tvrtka Frigan Usluge d.o.o. raspolaže sa svim potrebnim vozilima za obavljanje servisnih radova na licu mjesta. Naša vozila imaju sav potreban alat i rezervne dijelove za sve vrste servisnih popravaka koje izvodimo i specijalno su opremljena za tu namjenu.

Više od 20 godina sa Vama, obratite nam se s povjerenjem.